Jednoduchá videohra na bázi rekonfigurovatelné platformy FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvoření videohry. Cílová platforma je vývojový kit Minerva, který je osazen mikrokontrolérem Kinetis K60 a programovatelným hradlovým polem Spartan 6 od firmy Xilinx. Videohra obsahuje grafický výstup pomocí HDMI, k tomu využívá obvod TFP410, který se stará o generování obrazu. Vstup od uživatele je realizován pomocí klávesnice připojené na pinech kitu. Videohra má sloužit jako ukázková aplikace pro výukový kit.
The aim of this thesis is to create video game. The target platfrom in this thesis is educational kit Minerva, which is equiped by microcontroller Kinetis K60 and Field-programmable gate array Spartan 6 by company Xilinx. The video game includes graphics output via HDMI, using the TFP410 circuit, which takes care of image generation. User input is realized using a keyboard connected to the pins of the kit. The video game is intended to serve as a sample application for a educational kit.
Description
Citation
KUBA, A. Jednoduchá videohra na bázi rekonfigurovatelné platformy FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student se nedostavil k obhajobě. Otázky u obhajoby: Proč nebyla grafická část implementována v FPGA, aby bylo dosaženo požadované plynulosti pohybu a bylo možné realizovat původní cíl?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO