Vliv výrobních tolerancí profilů nosníků na nosné konstrukce

Abstract
Disertační práce se zabývá vlivy výrobních rozměrových tolerancí průřezů plnostěnných ocelových profilů na zatížené konstrukce. Pro pevnostní výpočet zatěžovacích stavů profilů je využito metody konečných prvků aplikovanou na objemové modely užitého profilu. Na základě dat ze simulací je využito tenzometrie k ověření jejich správnosti na dvou různých ocelových nosnících.
This work is about the effects of production tolerances of solid steel profiles on loaded structures. For the strength calculation of load cases of profiles, the finite element method is applied to volume models of used profile. Based on these simulated data, there is used tensometric experiment to verify results realizaed on two different steel beams.
Description
Citation
HLOUŠEK, D. Vliv výrobních tolerancí profilů nosníků na nosné konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2023.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční a procesní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) prof. Štefan Čorňák, Dr. (člen) prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (člen) doc. Ing. Robert Brázda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen)
Date of acceptance
2023-01-23
Defence
Předložená DP řeší aktuální probematiku, je zpracována dostatečně přehledně, poměrně systematicky a obsahuje řešení problematiky zjištění vlivu výrobních tolerancí průřezu nosníků na jejich únosnost virtuální simulací. Doktorand rozpracoval a využil znémé teoretické poznatky, získal však původní výsledky, které mají význam pro optimalizaci nosních konstrukcí. Dosavadní výsledky práce mají význam pro zkvalitnění studijního oboru Konsrukční a procesní inženýrství. O tom svědčí i zveřejněné výsledky doktoranda a podíl na řešení projektů (disertant se jako řešitel nebo spoluřešitel podílel na řešení třech projektů. Disertant se jako hlavní autor , nebo spoluautor podílel na publikaci pěti věděckých článků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO