Výrobní možnosti tváření za studena

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tento projekt je vypracovaný v rámci bakalářského studia oboru strojírenské technologie. Hlavním cílem této práce je uvedení vybraných technologií tváření za studena, jejich zhodnocení a uvedení názorných ukázek výrobků takto zhotovených. Dále jsou zde uvedeny i příklady nekonvenčních typů technologií a na závěr i stručný přehled firem zabývajících se problematikou tváření za studena, s ukázkami jejich výrobků a jejich použití.
This project is elaborated in the bachelor's degree field of engineering technology. The main objective of this work is the chosen technology for cold forming their valuation and illustrative examples of products manufactured as follows. There are presented examples of unconventional types of technologies and concludes with a brief overview of companies dealing with cold-forming, with examples of their products and their uses.
Description
Citation
TRNKA, F. Výrobní možnosti tváření za studena [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student seznámil komisi s tématem své bakalářské práce a odpověděl na otázku oponenta. Připomínky a otázky: 1. V čem vidíte perspektivy objemového tváření za studena oproti ostatním technologiím? 2. Nákres křivky zpevnění pro ocelový materiál. Popis oblasti vhodné pro tvářecí technologie. 3. Obrázky v práci byly kombinací technologií, nikoli jen jedné z nich. 4. Vysvětlení pojmu anizotropie. 5. Patří mezi technologie tváření za studena válcování? Příčné klínové válcování? 6. Co je to radiální protlačování? 7. Jaké stroje se využívají pro výrobu součástí za studena? Průběh síly u mechanického a hydraulického lisu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO