Model dynamických kontrastních CT dat pro hodnocení lícovacích algoritmů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na popis dynamického kontrastního CT vyšetření a jeho přínosnosti v pneumoonkologii. Součástí je program pro vytvoření dvojrozměrného modelu snímku z oblasti hrudního koše a pro simulaci perfuzního vyšetření pomocí časově-kontrastní křivky. Pomocí rigidních geometrických transformací a šumu s výkonovým spektrem typickým pro tento typ dat jsou věrohodněji simulovaná skutečná CT data. Model je navržen pro validaci lícovacích algoritmů, které slouží k potlačení prostorových deformací vznikajících pohyby pacienta při dlouhotrvajícím vyšetření.
This work is focused on the description of the dynamic contrast-enhanced CT examination and its contribution in the pneumooncology. It includes a program for creating a two-dimensional model of the scan from the thorax and for the perfuse examination simulation using the time-density curve. Real CT data are simulated more authentic using rigid geometric transformations and noise. The model will be used for the validation of registration algorithms that is used to suppress the spatial deformation generated by patient motions during the long time examination.
Description
Citation
KUPKOVÁ, K. Model dynamických kontrastních CT dat pro hodnocení lícovacích algoritmů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) prof. Ewaryst Tkacz, Ph.D.,D.Sc. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Mgr. Dušan Hemzal, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Jiří Fajkus, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Jan položil otázku: Jakým způsobem probíhalo zašumění obrazů? Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO