Implementace rychlých sériových sběrnic v obvodech FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá implementací rychlé sériové sběrnice a SATA kontroléru do obvodu FPGA. Je rozdělena do dvou částí. V první části je navržen sériový vysílač pro komunikaci mezi obvody FPGA a v druhé je navržen kontrolér pro přímé připojení SATA pevného disku k obvodu FPGA. Sériový vysílač pro komunikaci mezi obvody FPGA je navržen podle SATA specifikace. Linková a fyzická vrstva je popsána v jazyce VHDL a implementována do programovatelné logiky.
This diploma thesis deals with implementation of fast serial bus and SATA controler in the FPGA chip. The work is divided into two parts. In the first part the circuit for communication between the FPGAs is designed and in the second part the circuit for direct connection of SATA hard disk to a gate array is created. The circuit for communication between the FPGA is designed according to SATA specification. Link layer and physical layers are implemented in VHDL with programmable logic resources.
Description
Citation
DRBAL, J. Implementace rychlých sériových sběrnic v obvodech FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student seznámil komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Otázky v diskuzi: Co je to obvod DCM? Jak vzorkujete získaný signál? Využíváte u SATA souborový systém? Jak je to u SATA s regenerací hodin? Čím je způsobeno, že veškerou literaturu jste čerpal z internetu? Co myslíte tím, že píšete, že chybovost je způsobena špatným vedením signálu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO