Analýza nitrolebního tlaku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mé bakalářské práce je literární rešerše problematiky měření a vyhodnocení nitrolebního tlaku. Popsal jsem nitrolební tlak, jeho fyzikální podstatu, anatomii dutiny lebeční, různé přístupy a umístění měřícího systému v nitrolební. Rozebral jsem vyhodnocení klinických dat standardními metodami a vysvětlil analýzu ve frekvenční a časové oblasti v programovém prostředí MATLAB. K analýze dat jsem vytvořil skript, který zpracovává data ICP. Vypočítal jsem průměrnou hodnotu ICP, amplitudy a latence vln, RAP index a zobrazil amplitudové spektrum.
The aim of my bachelor’s work is the literature review about problematic of measurement and evaluation of intracranial pressure. I describe physical principle of intracranial pressure, anatomy of cerebral ventricle and different accesses and placement of measuring instruments in intracranial place. Moreover I describe evaluation of clinical data at standard way and explain analysis in frequency and time domain by program MATLAB. I make a script for analysis ICP data. It calculates main ICP, amplitude and latency of waves, RAP index and shows spectrum of amplitude.
Description
Citation
PROCHÁZKA, O. Analýza nitrolebního tlaku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) MUDr. Kateřina Fialová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. Ing. Škutková položila otázku: Váš konzultant nevěděl, že je problém se získáváním dat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO