Automatická regulace pro teplovodní a teplovzdušné krbové vložky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu automatické regulace pro teplovodní a teplovzdušné krbové vložky. Řídící panel s LCD displejem a tlačítky pro nastavení teploty v místnosti je propojen s teplotními čidly, čerpadlem a ventilátorem. Data jsou zpracovávána pomoci mikroprocesoru Atmel. Program mikroprocesoru je napsán v jazyce C, pomoci prostředí AVR studio 4. Mikroprocesor pomoci periferií určuje teplotu v místnosti.
The work deals with the design automatic control systems for hot water and hot fireplace inserts. Control panel with LCD display and buttons to adjust the temperature in the room is connected to temperature sensors, pumps and fans. Data are processed by a microprocessor Atmel. Microprocessor program is written in C, in the environment AVR Studio 4. Microprocessor with peripherals defines the room temperature.
Description
Citation
HOFMAN, M. Automatická regulace pro teplovodní a teplovzdušné krbové vložky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Jak by jste realizoval přepěťovou ochranu u použitého optortiaku? Jak by jste řešil zapojení pro kontrolu funkce čerpadla? Díky výkonovým ztrátám není řešení ideální Jak kontrolujete vlastní kontrolu čerpadla? Obvodovým řešením?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO