Návrh digitálního IP bloku pro diskrétní kosinovu transformaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem IP bloku pro diskrétní kosinovou transformaci. V~teoretické části jsou shrnuty algoritmy pro výpočet diskrétní kosinové transformace a diskutována jejich použitelnost v~hardwaru. Zvolený algoritmus pro hardwarovou implementaci je modelován v jazyce C. Poté je popsán na RTL úrovni, verifikován a je provedena syntéza v~technologii TSMC 65 nm. Hardwarová implementace je poté zhodnocena s ohledem na datovou propustnost, plochu, rychlost and spotřebu.
This diploma thesis deals with design of IP block for discrete cosine transform. Theoretical part summarizes algorithms for computation of discrete cosine transform and their hardware usability is discussed. Chosen algorithm for hardware implementation is modeled in C language. Algorithm is described at RTL level, verified and synthesized to TSMC 65 nm technology. Hardware implementation is then evaluated with respect of throughput, area, speed and power consumption.
Description
Citation
VEŠKRNA, F. Návrh digitálního IP bloku pro diskrétní kosinovu transformaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) doc. Ing. Jan Maschke, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky komise: Jaká technologie byla použita pro finální implementaci a jaký to mělo vlyv na spotřebu? Jaké je výsledné využití vašeho projektu? Jaký je rozdíl mezi sinovou a cosinovou transformací a proč se často využívá cosinová transformace? Vysvětlete nižší pokrytí verifikace a čím bylo způsobeno. Jaký je rozdíl mezi nepracovním a nevyužitým stavem ve stavovém automatu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO