Informační strategie firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Existence informační strategie v podniku napomáhá řídit informační systém a tím tak pozitivně ovlivnit plnění globálních strategických cílů společnosti a její celkový úspěch na trhu. Tato práce se zaměřuje na tvorbu informační strategie ve společnosti působící na českém trhu patřící do sektoru malých a středních podniků. První část práce představuje teoretická východiska problematiky. Druhá část práce je věnována podrobným analýzám současného stavu společnosti a jejího potenciálu, aby pak bylo možné v třetí části navrhnout vhodné změny, které budou v podniku implementovány v rámci informační strategie. Navržené změny budou v souladu s celkovou strategií společnosti a povedou k lepší podpoře budoucího rozvoje společnosti na trhu.
The existence of an information strategy in a company helps to manage the information system and thereby positively affect the achievement of global strategic goals of the company and its overall market success. This thesis focuses on the creation of an information strategy in a company based on the Czech market, in the sector of small and medium-sized companies. The first part presents theoretical basis of the topic. The second part is devoted to a detailed analysis of the current condition of the company and its potential, which makes it possible in the third part, to identify appropriate amendments, which will be implemented within the enterprise information strategy. The proposed changes will be consistent with the overall strategy of the company and lead to better support of the future development of the company in the market.
Description
Citation
JEDLIČKOVÁ, M. Informační strategie firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) doc. RNDr. Václav Sedláček, CSc. (místopředseda) Ing. Vilém Jordán (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Otázky oponenta - Ing. Pavel Zahradníček: Stačí k zajištění zálohování dat poučení zaměstnanců (stř. 93)? nebo by bylo vhodné zavést směrnici/nařízení? - zodpovězeno Otázky vedoucího - doc. Ing. Miloš Koch, CSc.: Některé nově navržené části informačního systému jsou pořizovány ve spolupráci s externími dodavateli. Jaké pro to byly důvody? - zodpovězeno V práci byl navržen e-learningový systém, nabízející řadu obecných vzdělávacích kurzů: bude možné vytvářet specifické kurzy na jednotlivé pracovní pozice? - zodpovězeno Ing. Vilém Jordán: Co je náplní činnosti prezentované společnosti? - zodpovězeno doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc.: Co je to proces? - zodpovězeno Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc: Z čeho jste vycházela při ekonomickém zhodnocení? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO