Slepá dekonvoluce obrazů kalibračních vzorků z elektronového mikroskopu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V posledních letech se metody slepé dekonvoluce rozšířily do celé řady technických a vědních oborů zejména, když nejsou již limitovány výpočetně. Techniky zpracování signálu založené na slepé dekonvoluci slibují možnosti zlepšení kvality výsledků dosažených zobrazením pomocí elektronového mikroskopu. Hlavním úkolem této práce je formulování problému slepé dekonvoluce obrazů z elektronového mikroskopu a hledání vhodného řešení s jeho následnou implementací a porovnáním s dostupnou funkcí Matlab Image Processing Toolboxu. Úplným cílem je tedy vytvoření algoritmu korigujícícho vady vzniklé v procesu zobrazení v programovém prostředí Matlabu. Navržený přístup je založen na regularizačních technikách slepé dekonvoluce.
Blind deconvolution has spread around multiple technical fields in recent years. Problems with computational demands are no more its limitations. Blind deconvolution signal processing techniques are promising solution for enhancement of electron microscope performance. The aim of this work is the problem formulation and proposition of appropriate solution for blind deconvolution of electron microscope images. The final goal is to develop Matlab algorithm correcting aberrations arising from imperfections of image formation and its comparison with built-in Matlab approach implemented in Image Processing Toolbox. Proposed approach is given by regularization techniques of blind deconvolution.
Description
Citation
SCHLOROVÁ, H. Slepá dekonvoluce obrazů kalibračních vzorků z elektronového mikroskopu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) Ing. Miloš Malínský, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise. Hodnocení komise 93 b.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO