Systém vzdáleného monitorování teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem systému pro vzdálené monitorování teploty skladovaného v􀄌tšího množství komodit pro chov koní. Úkolem navrženého systému by m􀄌lo být včasné upozorn􀄌ní pro zabrán􀄌ní rizika požáru samovznícením a komfortní zajišt􀄌ní nep􀄜etržitého dohledu pro kvalitní a bezpečné uskladn􀄌ní t􀄌chto komodit. Hlavní modul komunikuje s n􀄌kolika autonomními teplotními snímači rozmíst􀄌nými na více místech. Získaná data je možné ukládat do vnit􀄜ní pam􀄌ti, dále jsou zobrazena na displeji a p􀄜enášena Ethernetovou sítí do klientského PC, kde je možné uživatelským programem prohlížet nam􀄌􀄜ené teploty a zobrazit grafické pr􀄤b􀄌hy.
This project describes the design of a system for remote temperature monitoring of stored a more commodities quantity for the horse-breeding. The main task of this system is the early alert before the fire developed to the spontaneous combustion and continuous monitoring of the quality and safety this commodities. The main module communicates with several autonomous temperature sensors, which are located in multiplie locations. The measured values can be stored on an internal memory, displayed on the display and transmitted with the Ethernet network to the client computer, where it is possible this temperatures to view with in the user program and graphs.
Description
Citation
GÁL, R. Systém vzdáleného monitorování teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student představil komisi svou diplomovou práci. Na konci své prezentace student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student se snažil odpovědět. Na tyto otázky student odpověděl pouze mlhavě a nedokázal technicky odpovědět na ně, pouze odpovídal spekulativně bez ověřených dat. Dále student byl dotázán, jestli je zařízení funkční a může ho předvést komisi. Student odpověděl, že toto předvést nemůže. Z výše uvedených důvodů student nedokázal přesvědčit komisi o funkčnosti zařízení a odpovídajícímu technickému zpracování diplomové práce. Komise proto volí přepracování diplomové práce v nejbližším mimořádném termínu státní závěrečné zkoušky.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO