Průmysl 4.0 v kontextu s průmyslovými roboty ve strojírenství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je vytvořit popsat zásady a principy iniciativy Průmysl 4.0 vadané ministerstvem průmyslu a obchodu. Vytvoření rešerši současného stavu průmyslových robotů a manipulátorů dle jejich konstrukce a aplikace. Navrhnout ideové robotické pracoviště v prostorách VUT, které by bylo v souladu s Průmyslem 4.0
The aim of this work is to describe the principles of the Industry 4.0 initiative defaced by the Ministry of Industry and Trade. Creating a search of the current state of industrial robots and manipulators according to their design and application. Design an ideological robotic workplace at BUT premises in kontext with Industry 4.0
Description
Citation
KOTRBA, M. Průmysl 4.0 v kontextu s průmyslovými roboty ve strojírenství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
|Prezentace: - Obsah - Průmysl 4.0 - Klady a zápory Průmyslu 4.0 - Průmyslové roboty - Kolaborativní robot (ABB YYUMI - Aplikace I4.0 na robotické pracoviště ÚVSSR -- senzorika -- virtuální návrh - Zhodnocení návrhu Student seznámil členy komise s výsledky své bakalářské práce a odpověděl na otázky oponenta. Otázky členů komise: - Proč uvažujete vyhodnocení účinnosti motoru z teplotních snímačů? - Co míníte predikcí poruch? - Jakou technologii byste využil pro zobrazení různých materiálních a energetických toků pro technology? - Proč na schématu pracoviště pokládáte "virtuální dvojče" samostatně na konec bez zpětné vazby z tohoto modelu? - Co myslíte větou "Vyhodnocování dat dostává smysl při hromadném nasazení"? Student odpověděl na všechny otázky členů komise s občastnými najastnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO